Tuesday, November 01, 2011

lomo di Kuantan

 Assalamualaikum..

Beberapa minggu yang lepas saya ada pergi ke Kuantan untuk case study. Iaitu lawatan tapak lah kiranya. Ada entry tentang saya pergi ke sana di sini. Tak pernah lagi naz bawak kamera lomo pergi trip, ni lah kali pertama.

gambar yang berupa : henshin, pinggiran sungai kuantan, lampu hotel, bangunan teruntum


Trip yang ni agak kurang menarik berbanding trip-trip dulu, Kuantan kan, saya dulu pernah belajar kat sana, jadi dah selalu sangat pusing-pusing kawasan ni, jadi perasaan biasa itu muncul dalam diri. Tapi bila ada kat sana dengan kawan-kawan kelas, rasa menarik plak deh. Rupanya, Kuantan memang bandar yang menarik..percayalah..

Korang suka analog-analog lomografi ni tak? Boleh la berkongsi kan. Saya suka gambar-gambar macam ni, ada kawan jadi pening tengok gambar bertindih-tindih nih, hehe..korang rasa macam mana? Apa yang saya suka analog ni, tak perlu setting segala macam kamera biasa. Keluarkan kemera terus snap(lepas rotate film)


Masjid negeri Kuantan+padang di tepinya, lampu jalan+awan nano

Deretan kedai, kawan-kawan di tepi sungai kuantan

Apa yang jadi, banyak gambar bukan di ‘pose’. Jadi kenangan tu ada lah kan ^_^, saya rasa kenangan yang kita ‘pose’ tak original, tak rasa keadaan di situ. Bila reaksi biasa, kita saya dapat rasakan keadaan masa tangkap gambar tu. Oh, tidak dapat diupload gambar tersebut, nanti ada yang marah...gambar tersebut ada yang amat tidak sesuai untuk tatapan umum..he3.. 
Jadi kat sini banyak saya banyak upload gambar permandangan je ok..hoho. oh ye, tiada penglibatan makhluk halus atau entiti-entiti misteri dalam pembikinan gambar-gambar di atas, multiple eksposure ok..

terima kasih sudi membaca...

23 comments:

rainyscream said...

hihihi. datang kuantan ke? selamat datang. hihihi

Naz said...

rainy- duk kuantan ke? wah..jauhnya...

AfiQ said...

ok..gamba2 tu sangat cantiik!!! huhuh...mahal tak camera lomo ni?>

Naz said...

Afiq - kamera lomo x sampai seratus pon ade.RM30+. *angguk*

Etong said...

weee lomo. smart lah gmbr belapis tuuu :)

red said...

nak tgk sume gambar jugak =((

ceritasekupang said...

semua gambar berinpirasikan kamen rider ke naz ?? :ragu

era kecik said...

hehehe. nice =]

hdn952 said...

Blog yang bagus... dapatkan kamus online - http://cloakedlink.com/usgiaxlcdl

Adylia Qarissa said...

setiap negeri pasti ada sesuatu :)

izzana said...

wa datang kuantan ye? tempat una belajar kat sana. hehe sekarang tengah cuti sem ^_^

Naz Zan said...

etong -thanks ye..gambar2 kt blog etong pon sgt cntik2.. ^0^

Naz Zan said...

red - meh ke fb naz :angguk

Naz Zan said...

cs :hoho best kan? hihihi mne cs tau nih.. =P

Naz Zan said...

era kecik - tq era ^^

Naz Zan said...

hdn952 - maseh =D

Naz Zan said...

Adylia Qarissa - setuju..perak pun best gak tau! ~hihi pomot negeri sendiri

Naz Zan said...

izzana - wah..npe tak ckp siang2, kan dah malam..tak sempat mntak izzana belanja mkn bakso kt sana..hehe

farz zull said...

nice view there...;)
anyway jom semua join contest pertama saya...;p

http://fadazaz.blogspot.com/2011/11/sticky-post-peraduan-foto-memukau.html

mystic angel said...

nice pic

el-drago beyblade said...

cmne jadi gmbr brtindih tu ea??

Naz Zan said...

mystic angel -tq ye ^_^

Naz Zan said...

el-drago beyblade - multiple exposure.. kt film yg sama, tgkap dua kali ^_^