Saturday, October 16, 2010
Selamat hari sabtu ^_^
Kali ni penceritaan mengisahkan Family day yang tajuknya AKU dan DIA oleh Persida (Persatuan Diploma Akaun). Bertempat di Padang C UiTM Seri Iskandar.
(acara sambut-sambut belon ^^)
Seperti biasa, acara padang yang seumpama ini dimulakan dengan pemanasan badan dan aerobik.. Meriah jugak acara kali ni, walaupun sebelum ni saya hanya kenal dalam 3 orang je ahli persida, lepas je acara tu, ramai yang kenal. Siap pengacara majlis tu sebut-sebut nama saya ni. keseganan terasa..haha
Acara yang dijalankan? banyak dan mencabar. walaupun tak masuk sekali dan tangkap gambar je, tapi memang terhibur dengan gelagat diorang nih.


Tarik tali antara acara terhangat! Ketua program dan para pensyarah turut memeriahkan suasana. Awal pagi nyaman terasa, tengah hari kepanasan terasa. Namun acara tetap terasa kemeriahannya. Pelajar-pelajar akaun ni memang peramah orangnya, baik-baik je.. terima kasih kepada Ikhwan selaku yang menguruskan acara ni kerana menjemput saya menangkap gambar =)
(ada jugak acara mekap-mekap..hehe
gambar kat bawah pulak ada anak pensyarah,kembar tapi sorang lagi tiada dalam gambar)
(acara tangkap gambar secara beramai-ramai)
(gambar berspek ni Ijoi..credits to shiffa..hehe)

Semua ajk, tahniah =) acara yang hebat.. harap dapat jalankan agenda yang merapatkan ukhwah ini lagi...^_~

White Garden by BISA

(Ada pintu gerbang dan karpet kemerah-merahan)
Terima kasih kerana terus membaca blog saya ^_^
Kali ni nak bercerita tentang dinner jabatan sendiri, Jabatan Ukur Bangunan.. BISA tu pulak maksudnya Building Survey Association, nama persatuan jabatan ni. Salah satu dari jabatan di bawah fakulti FSPU (Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur)


(salah satu meja dalam majlis tu, amboi meriah ^_^y)

(Ni nad, dia menyanyi lagu stay yang estrella nyanyi tu..
gambar kat bawah ni plak pelajar dari part one)

Lokasinya ialah Hotel Tower Regency kat Ipoh.. Sebagai photographer kalam (majalah jabatan), saya kena tangkap gambar lah..hehe. Kali ni Rejab pun tangkap gambar, ketua kelas ku dahulu, sekarang kami dah kelas lain-lain dah..ada geng tak lah kekok sangat.


Hiasan yang menarik dan cantik. Sempena tema kali ni- white garden, semua kena pakai baju berwarna hitam putih. Mula-mula dengar warna tema agak kelakar, sebab macam kurang best je tapi bila sampai, cantik pulak warnanya tu..nampak kemas dan menarik semua ^_^


Yang menariknya dinner ni, pencahayaan cukup, jadi kurang la gambar dengan high noise nye. Hotel pulak agak mewah, makanan? kalau boleh nak tambah T-T.. Saya jugak kena buat montaj kelas. Agak mamai ketika menyiapkannya, Alhamdulillah siap..huhu

Banyak pensyarah yang hadir, tak sangka sebanyak tu dapat hadir. Ada jugak sem terakhir jadi pensyarah sebab nak sambung belajar merentas laut(oversea). Baik puan tu, antara pensyarah kegemaran para pelajar pulak tu.."Puan, terima kasih atas semua ilmu yang puan curahkan ^_^,selamat hari jadi puan! semoga terus berjaya" kata saya kepada beliau.


(pintu gerbang, lokasi kegemaran tangkap gambar)

Krew-krew yang teribat, bagus hasil perancangan anda..walau banyak dugaan dari mula sehingga tamat majlis. Dugaan lah katakan =)