Tuesday, November 01, 2011

lomo di Kuantan

 Assalamualaikum..

Beberapa minggu yang lepas saya ada pergi ke Kuantan untuk case study. Iaitu lawatan tapak lah kiranya. Ada entry tentang saya pergi ke sana di sini. Tak pernah lagi naz bawak kamera lomo pergi trip, ni lah kali pertama.

gambar yang berupa : henshin, pinggiran sungai kuantan, lampu hotel, bangunan teruntum


Trip yang ni agak kurang menarik berbanding trip-trip dulu, Kuantan kan, saya dulu pernah belajar kat sana, jadi dah selalu sangat pusing-pusing kawasan ni, jadi perasaan biasa itu muncul dalam diri. Tapi bila ada kat sana dengan kawan-kawan kelas, rasa menarik plak deh. Rupanya, Kuantan memang bandar yang menarik..percayalah..

Korang suka analog-analog lomografi ni tak? Boleh la berkongsi kan. Saya suka gambar-gambar macam ni, ada kawan jadi pening tengok gambar bertindih-tindih nih, hehe..korang rasa macam mana? Apa yang saya suka analog ni, tak perlu setting segala macam kamera biasa. Keluarkan kemera terus snap(lepas rotate film)


Masjid negeri Kuantan+padang di tepinya, lampu jalan+awan nano

Deretan kedai, kawan-kawan di tepi sungai kuantan

Apa yang jadi, banyak gambar bukan di ‘pose’. Jadi kenangan tu ada lah kan ^_^, saya rasa kenangan yang kita ‘pose’ tak original, tak rasa keadaan di situ. Bila reaksi biasa, kita saya dapat rasakan keadaan masa tangkap gambar tu. Oh, tidak dapat diupload gambar tersebut, nanti ada yang marah...gambar tersebut ada yang amat tidak sesuai untuk tatapan umum..he3.. 
Jadi kat sini banyak saya banyak upload gambar permandangan je ok..hoho. oh ye, tiada penglibatan makhluk halus atau entiti-entiti misteri dalam pembikinan gambar-gambar di atas, multiple eksposure ok..

terima kasih sudi membaca...