Thursday, September 30, 2010

Professional Talk with Dr. Fazley

Professional talk with Dr. Fazley. Suatu motivasi yang bertajuk from zero to hero.
Sememangnya suatu majlis yang bermanfaat. Walaupun Dr terkenal dalam bidang nyanyian, tetapi amat berkebolehan dalam program motivasi seperti ini. memang isi-isi dalam ceramahnya amat menarik perhatian tidak seperti kebanyakan program motivasi yang lain.

Pengalaman serta kejayaan-kejayaan beliau yang banyak membuatkan kami lebih terpegun. Terutama dengan kisah hidup beliau sendiri, seorang usahawan akademik yang begitu berjaya.

Ayat yang masih saya ingat "to score, we must have a goal".. = untuk berusaha, kita mesti punya matlamat kepada usaha kita itu ^_^, mendalam kan ayat ni?
Sememangnya majlis ini suatu kejayaan. Terima kasih buat semua krew yang terlibat terutama Abang Safuan kita(mantan MPP) selaku pengurus majlis kita ^_^ memang banyak pengalaman abang wan kita ni. Abang Syazwan, abang subuh, Abang Shihab kita pun sama.
Penceramah turut menyanyikan lagu sebagai hadiah kepada kami. Bila april dan sebuah lagu raya. Sebelum ini, saya tak minat sangat pun lagunya, tetapi berubah pulak lepas dapat dengar secara langsung ni..
Walaupun banyak krew dari part 1 (semester 1), namun tetap cekap pengurusannya. pantas! tahniah diucapkan. Dan juga terima kasih kepada abang wan yang menjemput saya sebagai penangkap gambar (bertuah sebab tak perlu bayar pendaftaran..huhu)


Semoga acara bermanfaat sebagini rupa dapat terus dijalankan pada masa hadapan. Tahniah sekali lagi kepada semua pihak yang membantu majlis pada malam tersebut =)

Rumah Anak-anak YatimBISA (Building Surveying Association) dari UiTM Seri Iskandar, Perak telah melawat rumah anak-anak yatim Bait Al-Amin. Selaku ahli majalah kalam(majalah jabatan ukur bangunan), saya turut menyertainya(first time for me).
Nampak tak gambar adik-adik tudung labuh tu? tu semua ahli rumah ni la..sopan-sopan je.

Aktiviti? memasak masakan berbuka puasa. Sementara menunggu masa berbuka, aktiviti gotong royong dan bermain bersama adik-adik dijalankan. Seronok juga bermain-main dengan adik-adik tu. Macam-macam ragam ada, susah nak layan (terpaksa main sahiba, pertama kali main pulak tu..ehehe)..tapi bila fikir balik, tak ape lah..huhu. bukan selalu pun.


Ada juga yang bergusti dengan peserta. memang kelakar adik-adik ni..tak lupa jugak yang suka bermain teka-teki, perah otak nak fikir jawapan..banyak pulak soalannya,dah boleh jilidkan dah..huhuApa yang pasti, mereka nampak sangat gembira dengan kehadiran kami yang mesra. Hmm..boleh agak dah kan kenapa? Cerita dari penjaga rumah tersebut tentang cerita adik-adik di sana ada yang sungguh menyedihkan. menjadi ahli sejak kecil lagi, tiada kasih sayang ibu bapa.. Namun kejayaan demi kejayaan dalam hidup bekas ahli rumah ini amat membanggakan. Harap kita yang bertuah dapat lagi membantu mereka..moh le ^_^, Insyaallah.

Terima kasih buat semua ketua program, pensyarah dan peserta. Hidangan amat lazat. Harap dapat meneruskan aktiviti ini ya ^_~