Wednesday, July 27, 2011

Ouch! Nevermind!!

Assalamualaikum...

Hidup ni ada perkara yang kita kena letgo. selalu yang pahit-pahit je la kte wat cenggitu. Bila hidup, bukan semua manis dan bukan semua pahit. Ada juga yang rasa kelat-kelat dan tawar tak rasa apa-apa.

Bila ada yang nk di letgo, perkara ni yang manusia selalu kita buat :

1- kita fikir yang benda tu tak pernah berlaku. 
"nevermind!"
2- jadikannya seolah-olah ia tak ada apa-apa a.k.a Buat don't know.
"la la la laaaa xD"

Namun ada jugak yang buat macam ni :

1- pendam dalam-dalam dan terus mengenang nasib.
"uish, sakit jiwa tu!"

2- truss...buat keja yang tak berpaedah..contoh?? erm...picit jerawat? ha..paham2 la kn..
"sama level ngan super gaban dah ni..!"

rain Pictures, Images and Photos
Live like holding an umbrella – protecting urself from the rain, but still...viewing the beauty of the rainy day
rain Pictures, Images and Photos

and not like a cup in the rain - keeps the water contained till it overflow

Setiap perkara ada hikmahnya. terpulang pada kita jika kita hendak memanfaatkannya. =)

4 comments:

fara murni said...

pendam dalam2 n nevermind tu selalu la..
hehe..
:D

Naz said...

fara - pendam ni bg masalah kn..bila nk lupa teringat balik..ish2.. T_T

syErAh said...

panjat gunung..da smpai puncak, jerit kuat2!!

er..problem tak setel tapi rase ringan sket beban.

'Allah tidak memmbebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya'

=)

Naz said...

syerah - setuju ^_^ besar mne pn dugaan, tp mesti kita mampu tanggung..klu tak, mesti kita xdpt dugaan tu..

tq sgt2 gtau ye..