Sunday, February 13, 2011

Sehari di UPNM

Assalamualaikum... ^0^

Pada suatu hari sy bersama abang sy telah bersama-sama menangkap gambar di sebuah universiti. Nama universiti tu UPNM atau nama panjangnya Universiti Pertahanan Nasional Malaysia. Menurut sumber yang dipercayai, pelajar-pelajar yang kami tangkap gambar tu pun bergraduasi jugak, tapi special nye, diorang ada hari penganugerahan diraja. Bila kata raja, memang agung yang bagi anugerah tu. Hebat kan? 

Masa penyampaian anugerah, nama-nama yang dipanggil semua berpangkat-pangkat!.. leftenan dan kapten. Muda-muda dah berpangkat camtu. Fuh power!

Masa nak tangkap gambar sasaran kami ketika aksi kawad, 
iaitu saudara Izuan, kesukaran dihadapi. 

Muka-muka semua nampak macam sama je. Uniform pun banyak sama. Sampai famiy Izuan ni pon tak cam mana satu anak diorang..huhu.. Ape lagi, tangkap je sume manusia di padang kawad tu..


Mari kita tinjau jejuru foto feymes di ketika itu :-



..........................................
pertama, fotographer merangkap pemandu berGPS ke lokasi penggambaran, my brother! Dilengkapi senjata berspeedlite Nikon(disorokkan pada ketika ini).








































Keduanya, saya bak si sniper persendirian. Maaf tiada komen lanjutan XP




________________________________________________




Kita teruskan dengan panorama majlis tersebut..sila2..

Antara hadirin serta press yang hadir. Barangkali juga tenaga pengajar di universitu berkenaan. semua berpakaian kemas serta mematuhi tatacara berpakaian.



ada band jugak. Diorang ni best ok.



Ketika pemeriksaan kawad. Ha, perasan tak sapa kat belakang tu?




Antara yang mendapat penganugerahan diraja. Serba putih kerana tentera laut. Ada tentera darat dan juga udara, tp pakai baju warna lain la.





Tak lain tak bukan ni kereta yang Agung naik. Plate berwarna kuning tak seperti plate kereta-kereta normal. jenama? Maybach!



Antara polis yang mengiringi kedatangan jemputan terhormat.



Si comel turut memeriahkan suasana =)


Senjata yang dimangga atas ciri-ciri keselamatan. lokasi-di padang kawad



Yang ni sy tak kenal..haha



Tahniah kepada yang berjaya -gambar tentera laut



Terima kasih kepada yang menjemput kami iaitu Pija. harap anda berpuas hati. Sekian terima kasih.

14 comments:

Cik Kamoo said...

gambar2 kt sini cun!! terbaeek

Naz said...

thanks cik Kamoo...kalau tak cun komen ye..kte jd pro..yeah!

yayalya said...

waa menariknya gambar2 ni...cantik :)

Naz said...

yayalya-hehe...gambar anda pun cantik jgk =)

cikblurr said...

ehhehe..x sabar nak tggu adik cikblurr kat upnm tu grade nanti..bleh tgkp gmbr camnih gak...ehheeh...

Naz said...

ciknlurr-ada adik kt sne ye, wah... mesti meriah nanti ^_^!

CWL wanie LovelA said...

SUKA LAH PHOTOSOOT bole phitosoot saya..suka gamba2 awak

Anonymous said...

tq so much naz! amat puas hati! btw, mmg gmbr2 anda snap sgt cantik! =D

Naz said...

CWL wanie LovelA- thanks ye =) bila2 free boleh je..hehe.jz roger2 je..^-^

Anonymous-welcome =) ape2 msj ye..=)

CWL wanie LovelA said...

ye cwl mmg suka photoshoot..kalu nk cari model..sentiasa on hehe!

Naz said...

CWL wanie LovelA- wanie duk mane ye?

CWL wanie LovelA said...

duk taiping perak..nape? nk photosoot ngn cwl ke..hehe

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa?www.rosemujahid.blogspot.com

Naz said...

CWL-hehe...jauhnye....